Focaccia s crnim maslinama
Na visokim temperaturama najbolje je praviti lagana jela, a talijanska verzija tanke pogače s crnim maslinama i mediteranskim začinima idealna je zamjena za kruh, a definitivno je i ukusnija!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 2 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 500 g brašna
- 1 paketić kvasca (8 g)
- 4 dl maslinovog ulja
- 3 žličice soli
- 1 žličica šećera
- 2 dl vode
- 100 g crnih maslina
- krupna sol
- 1 žlica ružmarina
Priprema
- U mlaku vodu dodajte kvasac, izmiješajte i ostavite 10-ak minuta. U drugoj posudi izmiješajte brašno i sol. Kad se kvasac digne, dodajte mu šećer i 2 dl maslinovog ulja i dobro izmiješajte.
- Smjesu s kvascem dodajte u brašno i miješajte ručnim mikserom na najmanjoj brzini i postepeno pojačavajte brzinu dok ne dobijete glatku smjesu. Zatim izvadite tijesto, stavite brašno i razvucite rukama.
- Zagrijte pećnicu na 220°C. Rukama dobro premažite tijesto s ostatkom maslinovog ulja, vratite u posudu i prekrijte s prozirnom folijom. Ostavite na toplom mjestu barem 1 sat, dok se tijesto udvostruči.
- Tijesto nemojte ponovno valjati, samo ga premjestite u posudu za pečenje. Prstima pritisnite tijesto i na vrh prstima lagano zabodite cijele ili narezane crne masline pa pospite krupnu sol i ružmarin. Pecite 30-35 minuta dok focaccia ne porumeni. Izrežite i poslužite toplo.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Kruh i peciva
-
Kruh i pecivaLagani i tanki kruščići s jogurtom25 min12345
-
Kruh i pecivaMekani kruščići od jaja i sira30 min12345
-
Kruh i pecivaKruh sa sjemenkama i datuljama50 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345