Focaccia s crnim maslinama

Focaccia s crnim maslinama

Focaccia s crnim maslinama
  • Objavljeno: Petak, 27.07.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Na visokim temperaturama najbolje je praviti lagana jela, a talijanska verzija tanke pogače s crnim maslinama i mediteranskim začinima idealna je zamjena za kruh, a definitivno je i ukusnija!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 2 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 500 g brašna
  • 1 paketić kvasca (8 g)
  • 4 dl maslinovog ulja
  • 3 žličice soli
  • 1 žličica šećera
  • 2 dl vode
  • 100 g crnih maslina
  • krupna sol
  • 1 žlica ružmarina

Priprema

  1. U mlaku vodu dodajte kvasac, izmiješajte i ostavite 10-ak minuta. U drugoj posudi izmiješajte brašno i sol. Kad se kvasac digne, dodajte mu šećer i 2 dl maslinovog ulja i dobro izmiješajte.
  2. Smjesu s kvascem dodajte u brašno i miješajte ručnim mikserom na najmanjoj brzini i postepeno pojačavajte brzinu dok ne dobijete glatku smjesu. Zatim izvadite tijesto, stavite brašno i razvucite rukama.
  3. Zagrijte pećnicu na 220°C. Rukama dobro premažite tijesto s ostatkom maslinovog ulja, vratite u posudu i prekrijte s prozirnom folijom. Ostavite na toplom mjestu barem 1 sat, dok se tijesto udvostruči.
  4. Tijesto nemojte ponovno valjati, samo ga premjestite u posudu za pečenje. Prstima pritisnite tijesto i na vrh prstima lagano zabodite cijele ili narezane crne masline pa pospite krupnu sol i ružmarin. Pecite 30-35 minuta dok focaccia ne porumeni. Izrežite i poslužite toplo.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti