Knedle od kruha
Ovo je jednostavan način da iskoristite stari kruh i pretvorite ga u ukusno i zasitno jelo.
Izvor slike: Canva
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 300 g starog bijelog kruha (bez korice)
- 200 ml mlijeka
- 2 jaja
- 1 mala glavica luka
- 2 žlice maslaca
- 2 žlice sitno sjeckanog peršina
- 1 žličica soli
- prstohvat papra
- prstohvat muškatnog oraščića
- brašno po potrebi (oko 50 g)
Priprema
- Kruh narežite na male kockice (oko 1 cm). Stavite kockice kruha u veliku zdjelu.
- Zagrijte mlijeko do vrenja pa ga prelijte preko kruha. Lagano promiješajte da se kruh ravnomjerno namoči.
- U tavi otopite maslac i popržite sitno nasjeckani luk dok ne postane staklast. U zdjeli s kruhom dodajte prženi luk, jaja, sitno sjeckani peršin, sol, papar i muškatni oraščić. Dobro promiješajte smjesu da se svi sastojci ravnomjerno rasporede. Ako je smjesa previše mokra, dodajte malo brašna kako bi bila kompaktna.
- Navlažite ruke vodom i oblikujte smjesu u knedle veličine loptica za golf. Ako je smjesa ljepljiva, pospite ruke brašnom.
- U velikom loncu zakuhajte vodu sa solju. Smanjite vatru da voda lagano kuha. Pažljivo ubacite knedle u vodu i kuhajte ih 15-20 minuta dok ne isplivaju na površinu.
- Knedle izvadite iz vode pomoću šuplje žlice i stavite ih na tanjur.
- Poslužite uz umak po želji ili kao prilog glavnom jelu.
Vezani sadržaj:
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Kruh i peciva
-
Kruh i pecivaKruh sa chia sjemenkama1:20h12345
-
Kruh i pecivaKruh od svježeg sira1 h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Kruh i pecivaLagani i tanki kruščići s jogurtom25 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti