Knedle od kruha

Knedle od kruha

Knedle od kruha
  • Objavljeno: Subota, 29.06.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ovo je jednostavan način da iskoristite stari kruh i pretvorite ga u ukusno i zasitno jelo.
Izvor slike: Canva
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 300 g starog bijelog kruha (bez korice)
  • 200 ml mlijeka
  • 2 jaja
  • 1 mala glavica luka
  • 2 žlice maslaca
  • 2 žlice sitno sjeckanog peršina
  • 1 žličica soli
  • prstohvat papra
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • brašno po potrebi (oko 50 g)

Priprema

  1. Kruh narežite na male kockice (oko 1 cm). Stavite kockice kruha u veliku zdjelu.
  2. Zagrijte mlijeko do vrenja pa ga prelijte preko kruha. Lagano promiješajte da se kruh ravnomjerno namoči.
  3. U tavi otopite maslac i popržite sitno nasjeckani luk dok ne postane staklast. U zdjeli s kruhom dodajte prženi luk, jaja, sitno sjeckani peršin, sol, papar i muškatni oraščić. Dobro promiješajte smjesu da se svi sastojci ravnomjerno rasporede. Ako je smjesa previše mokra, dodajte malo brašna kako bi bila kompaktna.
  4. Navlažite ruke vodom i oblikujte smjesu u knedle veličine loptica za golf. Ako je smjesa ljepljiva, pospite ruke brašnom.
  5. U velikom loncu zakuhajte vodu sa solju. Smanjite vatru da voda lagano kuha. Pažljivo ubacite knedle u vodu i kuhajte ih 15-20 minuta dok ne isplivaju na površinu.
  6. Knedle izvadite iz vode pomoću šuplje žlice i stavite ih na tanjur.
  7. Poslužite uz umak po želji ili kao prilog glavnom jelu.

Vezani sadržaj:

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti