Kruh od zobi i trešanja

Kruh od zobi i trešanja

Kruh od zobi i trešanja
  • Objavljeno: Srijeda, 03.02.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Poslužite ga uz omiljeni namaz i šalicu čaja.
Vrijeme pripreme: 1:15h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1.5 šalica brašna
  • 1/2 šalice zobenih pahuljica
  • 1 prašak za pecivo
  • 1/4 žličice soli
  • 1 vanilin šećer
  • 2 šalice očišćenih i nasjeckanih trešanja
  • 3/4 šalice maslaca
  • 3/4 šalice meda
  • 1/4 šalice šećera
  • 2 jaja

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite lim za pečenje.

U jednoj zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke, a u drugoj mokre. Na kraju sastojke sjedinite i dobro izmiješajte. Dodajte trešnje i dobro promiješajte.

Stavite tijesto u vatrostalnu posudu i pecite 40 do 60 minuta. Izvadite i pustite da se hladi 10 minuta prije posluživanja.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti