Kruh s maslinama i sirevima

Kruh s maslinama i sirevima

Kruh s maslinama i sirevima
  • Objavljeno: Utorak, 10.06.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Bogatstvo domaćeg kruha na vašem stolu!
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 335g glatkog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 1 žličica himalajske soli
  • 1/2 žličice mljevenog crnog papra
  • 1/4 žličice čili pahuljica (chilli flakes)
  • 1/2 žličice gorušice u prahu
  • 60g naribanog parmezana
  • 60g naribanog cheddara
  • 75g narezanih punjenih zelenih maslina
  • 1/4 šalice sitno nasjeckanog vlasca
  • 2 žličice nasjeckanog svježeg timijana
  • 2 jaja
  • 2 1/2 žlice maslinovog ulja
  • 310ml mlaćenice
  • 1 žumanjak istučen sa 2 žličice vode za premazivanje kruha prije pečenja

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Papirom za pečenje obložite kalup za pečenje dimenzija 31 x 11 x 7,5 cm.

Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol, papar, čili pahuljice i gorušicu u prahu. Dodajte sireve, masline, vlasac i timijan, i promiješajte.

U zasebnu zdjelu umutite jaja. Dodajte maslinovo ulje i mlaćenicu. Sve dobro izmiješajte.

U mješavinu s brašnom dodajte smjesu s jajima. Miješajte dok ne dobijete gusto, ljepljivo tijesto. Stavite ga u lim za pečenje i premažite jajetom i vodom. Pospite s timijanom i pecite 40 do 45 minuta.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti