Kruščić Svete Lucije sa šafranom

Kruščić Svete Lucije sa šafranom

Kruščić Svete Lucije sa šafranom
  • Objavljeno: Srijeda, 09.11.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Donosimo švedsku verziju slatkih peciva. Tradicionalno se poslužuje u prosincu, a možete ih raditi i tokom cijele godine.
Vrijeme pripreme: 55 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 265 kcal / 1.108,76 kJ

Sastojci

  • 300ml mlijeka
  • 1g šafrana u prahu
  • 75g biljnog maslaca
  • 500g glatkog brašna
  • 100g melase
  • 1 žličica soli
  • 7g kvasca
  • 1 jaje
  • malo ulja

Priprema

Zagrijte mlijeko, dodajte šafran i maslac. Ugasite vatru i pustite da smjesa postane mlaka.

U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, melasu, sol i kvasac, i napravite rupu u sredini smjese. Ulijte mlijeko s maslacem i jaje. Izmiješajte sastojke u ljepljivo tijesto, a zatim ga mijesite a radnoj površini s malo brašna, dok ne postane glatko i elastično (oko 10 minuta).

Stavite tijesto u lagano nauljenu zdjelu i pokrijte plastičnom folijom. Ostavite tijesto da se diže 1 sat. Tijesto podijelite na 12 jednakih dijelova. Pokrijte ostale komade tijesta prijanjajućom folijom kako bi izbjegli isušivanje.

Jedan komad tijesta razvaljajte u 30 cm dugački klip. Zarolajte krajeve tijesta do sredine, formirajući oblik slova „S“. Ponovite s preostalim tijestom.

Stavite peciva na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Ponovo prekrijte prijanjajućom folijom i ostavite da se tijesto udvostruči. Premažite peciva umućenim jajetom i pecite na 200°C oko 15 minuta.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti