Medene cimet rolice

Medene cimet rolice

Medene cimet rolice
  • Objavljeno: Srijeda, 05.12.2018.
  • Broj pregleda: 269
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Cinnamon rolls ili cimet rolice već su dobro poznata slastica. Ni ne čudi da se cijeli jedan lanac slastičarnica bazira upravo na ovim rolicama. Miris cimeta svakoga će podsjetiti na Božić pa ususret blagdanima možete napraviti upravo ovaj desert!
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

  1. U zdjelu od samostojećeg miksera opremljenog sa privitkom za tijesto-kukom, dodajte brašno i sol, sve dobro promiješajte. Zatim izdubite rupu u sredini, i stavite žlicu šećera, suhi kvasac, i prelijte sve sa 1,5 dcl toplog mlijeka. Pustite da se kvasac zapjeni, i kada se zapjeni, upalite mikser.
  2. U međuvremenu postepeno dodajte toplu vodu kako bi se tijesto dobro zamijesilo, najbolje je da ne bude previše mekano, a niti pretvrdo, nešto između je najbolje.
  3. Kada ste tijesto zamijesili, u šaku stavite ulja, premijesite tijesto i prekrite krpom. Stavite na toplo mjesto da se diže barem pola sata, izvadite maslac iz hladnjaka jer će vam kasnije trebati.
  4. Cimet i smeđi šećer stavite zajedno u jednu posudu i promiješajte, pripremite i medenu kremu od oraha. Medenu kremu držite na toplijem mjestu da bude tekuća.
  5. Kada se tijesto udvostruči izvadite ga na pobrašnjenu površinu, od njega formirajte dvije kuglice. Jednu ostavite sa strane, a drugu razvaljajte u pravokutnik debljine 2 cm. Premažite mješavinom maslaca, dodajte medenu kremu (prošarajte sa žlicom preko maslaca), zatim dodajte cimet i šećer.
  6. Narežite rolice debljine dva prsta pomoću noža ili pomoću konca, posložite na papir za pečenje i još jednom prekrite krpom da se rolice dižu (cca pola sata).
  7. Zagrijte pećnicu na 220 °C i umutite jaje.
  8. Kad su rolice ‘narasle’ premažite jajetom i po želji posipajte s malo šećera. Ili jednostavno koristite standardnu glazuru. Nakon što ih premažite sa jajetom i ostavite da se peku do kraja, nakon pečenja stavite na njih glazuru od sira ili jednostavno koristite medenu kremu. Imate jako puno opcija.
  9. Istučemo tvrdi snijeg od bjelanjaka. Dodamo mu šećer u prahu i sok od limuna. Sastojke dobro izmiješamo. Kad namaz postane gust i svijetle boje, namažemo ga na tortu ili kolač i ostavimo da se stisne.

Savjet:

Za rezanje tijesta koristite zubni konac ili obični čisti konac koji se ne runi. Jednostavno odrežite komad konca dugačkog oko 12 cm. Zatim vrlo pažljivo gurnite konac ispod tijesta na mjesto gdje želite odrezati. Povucite krajeve – konac će preći na vrh tijesta i vaše tijesto je savršeno odrezano.

Ovo je najbolja metoda da ne stisnete tijesto prilikom rezanja nožem i da naravno izgleda što fotogeničnije – standardna metoda s nožem isto može poslužiti, ovo je samo savjet da vam bude lakše

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti