Najmekše kiflice sa sirom i šunkom

Najmekše kiflice sa sirom i šunkom

Najmekše kiflice sa sirom i šunkom
  • Objavljeno: Utorak, 01.08.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Recept za mekane, domaće kiflice koje uspiju svaki put.
Izvor slike: Canva
Vrijeme pripreme: 2 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 500 g brašna
  • 10 g suhog kvasca
  • 1 žličica soli
  • 1 žlica šećera
  • 250 ml toplog mlijeka
  • 60 g maslaca (omekšalog)
  • 1 jaje
  • 100 g sira (npr. gaude ili trapista, naribanog)
  • 100 g šunke (narezane na tanke trakice)
  • 1 jaje (za premazivanje)
  • malo sezama (opcionalno)

Ove domaće kiflice možete puniti po želji - samo sirom, kulenom ili pršutom, a mi vam donosimo verziju sa sirom i šunkom. Tijesto se priprema jednostavnim postupkom i kiflice će svaki puta biti meke i ukusne. Iako su najukusnije dok su svježe i tople, tek izvađene iz pećnice, mogu se i podgrijati u mikrovalnoj pećnici kada se ohlade, pa će i u tom slučaju biti neodoljive.

Priprema

  1. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, suhi kvasac, sol i šećer.

  2. U zdjelu sa suhim sastojcima dodajte toplo mlijeko, maslac i jedno jaje. Dobro promiješajte dok ne dobijete glatko tijesto.

  3. Zdjelu pokrijte krpom i ostavite tijesto da se diže na toplom mjestu oko 1 sat, dok ne udvostruči svoj volumen.

  4. Premažite radnu površinu brašnom i premijesite tijesto.

  5. Tijesto podijelite u dva dijela i svaki razvaljajte na debljinu oko 1 cm u oblik kruga.

  6. Krugove nožem razrežite na 8 trokuta, na širu stranu trokuta stavite šunku i sir te zarolajte kiflice. Zatim ih stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.

  7. Kiflice pokrijte krpom i ostavite ih da se dižu još 30 minuta.

  8. U međuvremenu, zagrijte pećnicu na 180°C.

  9. Kad su narasle, kiflice lagano premažite razmućenim jajetom kako biste dobili zlatno smeđu boju i pospite s malo sezama po želji.

  10. U prethodno zagrijanoj pećnici pecite kiflice 15-20 minuta ili dok ne postanu zlatno smeđe.

  11. Kiflice izvadite iz pećnice i pustite ih da se malo ohlade prije posluživanja.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti