Pecivo sa sirom i češnjakom

Pecivo sa sirom i češnjakom

Pecivo sa sirom i češnjakom
  • Objavljeno: Četvrtak, 31.10.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Iako priprema zahtjeva vremena, rezultat je mekano, prozračno pecivo bogato aromom češnjaka, koja se savršeno slaže s rastopljenim sirom.
Izvor slike: Canva
Vrijeme pripreme: 1:45h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 500 g brašna (tip 550)
  • 250 g svježeg kravljeg sira
  • 200 ml mlake vode
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 20 g svježeg kvasca (ili 7 g suhog kvasca)
  • 10 g šećera
  • 10 g soli
  • 2-3 režnja češnjaka (oko 15 g)
  • 100 g naribanog tvrdog sira (npr. parmezana ili sira po izboru)
  • 1 jaje (za premazivanje)

Ako vam je potrebna ideja za ručak, imamo recept za domaće pecivo sa sirom i češnjakom koje će vas oduševiti. Iako će vam trebati otprilike 1 sat i 45 minuta za pripremu, aktivni rad ne traje dulje od 45 minuta. Uz svježi sir, češnjak i maslinovo ulje, pecivo će biti aromatično i sočno, s bogatim nadjevom koji se savršeno slaže uz hrskavo tijesto.


Priprema

  1. U manjoj posudi izmiješajte kvasac, šećer i mlaku vodu te ostavite 10 minuta da kvasac zapjeni.
  2. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno i sol. Dodajte smjesu s kvascem, maslinovo ulje i zamijesite mekano tijesto. Ako je potrebno, dodajte još malo vode ili brašna kako biste dobili glatko i elastično tijesto.
  3. Pokrijte tijesto krpom i ostavite ga na toplom mjestu oko 1 sat dok se ne udvostruči volumen.
  4. Dok tijesto odmara, pripremite punjenje. U zdjeli pomiješajte svježi sir, nasjeckani ili protisnuti češnjak i naribani tvrdi sir.
  5. Kada je tijesto naraslo, podijelite ga na dva dijela. Razvaljajte prvi dio na pravokutnik debljine oko 0,5 cm. Na razvaljano tijesto ravnomjerno rasporedite smjesu sira i češnjaka. Preklopite tijesto poput knjige, a rubove lagano pritisnite da se spoje.
  6. Pecivo stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Premažite je umućenim jajetom. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C 25-30 minuta, dok ne poprimi zlatno-smeđu boju.
  7. Nakon pečenja, pecivo ohladite na rešetki i poslužite.

Vezani sadržaj:

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti