Peciva od mrkve i sira
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 420 g pšeničnog brašna
- 120 g višenamjenskog brašna
- 120 g raženog brašna
- 1 žličica soli
- 500 ml mlake vode
- 40 g svježeg kvasca
- 125 g svježeg sira
- 50 g omekšanog maslaca
- 2 naribane mrkve
- ½ žlice meda
- sjemenke sezama, lana, bundeve
Priprema
Pomiješajte brašno i sol.
Kvasac rastopite u mlakoj vodi. Postupno dodajte brašno i miješajte. Dodajte maslac, sir, mrkvu i med. Miješajte dok ne dobijete tijesto koje će biti dosta ljepljivo. Pobrašnite zdjelu i u nju stavite tijesto. Pokrijte krpom i pustite da se diže na toplom 15 minuta.
U međuvremenu, dva lima za pečenje obložite papirom za pečenje.
Rukama oblikujte oko 15 podjednako velikih kuglica. Vjerojatno ćete morati koristiti puno brašna kako bi spriječili tijesto da se lijepi za ruke. Stavite peciva u lim za pečenje ostavljajući dovoljno prostora između njih kako bi se mogla dignuti. Pokrijte ih kuhinjskom krpom i ostavite da se dižu 30 minuta.
U međuvremenu, zagrijte pećnicu na 225°C.
Lagano navlažite peciva s malo vode i pospite sjemenke po pecivima. Pecite 10 do 15 minuta, ili dok peciva ne dobiju zlatnu boju.
Vezani recepti
-
-
Kruh i pecivaMekani kruščići od jaja i sira30 min12345
-
Kruh i pecivaSlatka peciva s jabukama45 min12345
-
Kruh i pecivaKruščić Svete Lucije sa šafranom55 min12345
-
Kruh i pecivaTople pogačice30 min12345
-
Kruh i pecivaTopla peciva s grožđicama3:30h12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345