Pivski kruh

Pivski kruh

Pivski kruh
  • Objavljeno: Srijeda, 19.02.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Kruh s blagim okusom piva.
Vrijeme pripreme: 2 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 3 šalice glatkog brašna
  • 3 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica soli
  • 1/4 šalice šećera
  • 500ml piva
  • 1/2 šalice otopljenog maslaca
  • 1 kvasac u prahu

Priprema

Zagrijte pećnicu na 190°C.

Pomiješajte suhe sastojke. Postupno dolijevajte pivo i mijesite. Smjesu stavite na radnu površinu i prelijte ju maslacem. Mijesite tijesto dok ne postane kompaktno. Pustite da se diže na toplom mjestu oko 45 minuta.

Pecite u pećnici 1 sat. Izvadite i pustite da se hladi barem 15 minuta prije posluživanja.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti