Proteinski kruh s kestenom

Ovaj proteinski kruh ne sadrži ni gluten, ni rafinirani šećer, lagan je i mekan te je izvrsna zamjena za sve koji izbjegavaju bijeli kruh!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 35 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 150 g kestena
- 2 dl bademovog mlijeka
- 1 žlica grčkog jogurta
- 3 žlice proteina
- 3 jaja
- 1 prašak za pecivo
- prstohvat soli (po želji)
Priprema
- Pečene i oguljene kestene stavite u blender i miješajte 3-4 minute. Dodajte jogurt, mlijeko, proteine, jaja i prašak pa ponovo izmiješajte.
- Po želji dodajte malo soli, miješajte 5-6 minuta i prebacite u pekač ili pećnicu.
- Pecite 20-ak minuta na 220°C. Unutrašnjost kruha će ostati mekana, a kora neće biti hrskava, pa provjerite s čačkalicom je li kruh dobro pečen.
- Kruh možete jesti uz bilo koji obrok. Budući da je mekan i ukusan, možete ga jesti i kao kolač ili cijeli obrok.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Kruh i pecivaKruh od svježeg sira1 h12345
-
Kruh i peciva
-
Kruh i pecivaMekani kruščići od jaja i sira30 min12345
-
Kruh i peciva
-
Kruh i pecivaKnedle od kruha30 min12345
Popularni recepti
-
Salate
-
Napitci
-
Salate
-
DesertiZobeni keksi s maslacem od kikirikija20 min12345
-
Napitci
-
Vegetarijanska prehranaPljeskavice od cvjetače i brokule30 min12345