Slatki kruh sa grožđicama

Slatki kruh sa grožđicama

Slatki kruh sa grožđicama
  • Objavljeno: Utorak, 24.11.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Lagani kruh za koji vam ne treba kvasac.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 500g višenamjenskog brašna
  • 100g šećera
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 200g grožđica
  • ¼ žličice soli
  • 2 jaja
  • 250ml mlaćenice
  • 50g rastopljenog maslaca

Priprema

Zagrijte pećnicu na 175°C.

Namastite i pobrašnite lim za pečenje.

Pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, grožđice i sol.

Umutite jaja. Dodajte mlaćenicu i rastopljeni maslac. Sve dobro izmiješajte.

Pomiješajte suhe i mokre sastojke. Miješajte dok ne dobijete ljepljivo tijesto.

Kruh prebacite u lim za pečenje i pecite oko 50 minuta.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti