Topla peciva s grožđicama

Topla peciva s grožđicama

Topla peciva s grožđicama
  • Objavljeno: Srijeda, 10.02.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Savršena topla peciva idealna za doručak.
Vrijeme pripreme: 3:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 300ml mlijeka
  • 50g maslaca
  • 500g višenamjenskog brašna
  • 1 žličica soli
  • 75g šećera
  • 1 žlica suncokretovog ulja
  • 7g kvasca
  • 1 jaje
  • 75g grožđica
  • korica 1 naranče
  • 1 sitno nasjeckana jabuka
  • 1 žličica cimeta

Priprema

Zagrijte mlijeko i dodajte maslac. Ostavite da se ohladi do sobne temperature. Stavite brašno, sol, šećer i kvasac u zdjelu. Ulijte mlijeko i dodajte jaje i ulje. Dobro izmiješajte dok ne dobijete ljepljivo tijesto.

Mijesite tijesto na pobrašnjenoj površini dok ne postane glatko i elastično. Stavite tijesto u lagano nauljenu zdjelu. Pokrijte plastičnom folijom i ostavite da se diže na toplom oko 1 sat.

U tijesto dodajte grožđice, narančinu koricu, jabuke i cimet. Dobro izmiješajte tijesto. Ostavite da se opet diže 1 sat.

Tijesto podijelite na 15 peciva. Poslažite peciva na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pokrijte plastičnom folijom ili čistom kuhinjskom krpom i ostavite da se diže još 1 sat.

Zagrijte pećnicu na 220°C. Pecite peciva 20 minuta dok ne dobiju zlatno smeđu boju.

Lagano zagrijte džem od marelica i premažite još topla peciva.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti