Topla peciva sa sezamom

Topla peciva sa sezamom

Topla peciva sa sezamom
  • Objavljeno: Četvrtak, 17.01.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Fina peciva za doručak ili desert.
Vrijeme pripreme: 4 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 350 g brašna
  • 30 ml mlijeka na sobnoj temperaturi
  • 1 žličica suhog kvasca
  • 60 ml vode
  • 15 g šećera
  • 1 žličica soli
  • 40 g maslaca na sobnoj temperaturi
  • 1 jaje
  • prženi sezam

Priprema

Pomiješajte suhe sastojke (brašno, sol, šećer i kvasac) i dodajte maslac, jaja, mlijeko i vodu. Mijesite dok ne dobijete glatko tijesto.

Tijesto oblikujte u loptu, pokrijte krpom i pustite da odstoji dva sata.

Izmijesite tijesto i oblikujte loptice. Peciva poslažite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pokrijte krpom i pustite da odstoji 60 do 90 minuta, dok se ne udvostruči.

Peciva premažite umućenim jajetom i pospite sezamom. Pecite na 200 stupnjeva 10 minuta. Poslužite toplo.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti