Talijanska uskrsna pogača

Talijanska uskrsna pogača

Talijanska uskrsna pogača
  • Objavljeno: Četvrtak, 14.04.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ovog Uskrsa pripremite ukusnu i mekanu pogaču koju možete ukrasiti obojenim jajima!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 2:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 350 g brašna
  • 30 g šećera
  • 1 žličica soli
  • 1 žlica ulja
  • 100 g maslaca (polovica za premaz)
  • 35 g suhog kvasca
  • 2 dl mlijeka
  • 2 jaja
  • 5 tvrdo kuhanih jaja (mogu biti obojena, za dekoraciju)

Priprema uskrsne pogače

  1. U velikoj posudi izmiješajte 250 g brašna, šećer, sol i kvasac. U posebnoj posudi zagrijte mlijeko i maslac dok se ne rastope i sjedine, a zatim dodajte u smjesu s brašnom.
  2. Dodajte 2 jaja i preostalo brašno te sve dobro izmiješajte. Tijesto izvadite iz posude i valjajte dok ne postane glatko i elastično.
  3. Lagano nauljite tijesto, prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite na toplom mjestu da se tijesto diže sat vremena.
  4. Kad se volumen udvostruči, podijelite tijesto na 2 jednaka dijela i ostavite ih da stoje 10 min. Izvaljajte svaki komad, podijelite na tri trake i napravite pletenice.
  5. Prstima spojite pletenice u krug, kistićem stavite maslac na vrh i posipajte sezamom po želji. Prekrijte toplom kuhinjskom krpom i ostavite da stoji 45 minuta.
  6. U već zagrijanu pećnicu na 175°C stavite pogaču i pecite otprilike 30 minuta, dok tijesto ne porumeni.
  7. Kada je pogača gotova po želji u sredinu stavite obojeno jaje.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti