Uskrsna pogača

Uskrsna pogača

Uskrsna pogača
  • Objavljeno: Petak, 30.03.2018.
  • Broj pregleda: 435
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Isprobajte ukusnu i mekanu pogaču koju možete ukrasiti obojenim jajima!
Vrijeme pripreme: 2:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

  1. U velikoj posudi izmiješajte 250 g brašna, šećer, sol i kvasac. U posebnoj posudi zagrijte mlijeko i maslac dok se ne rastope i sjedine, a zatim dodajte u smjesu s brašnom.
  2. Dodajte 2 jaja i preostalo brašno i sve dobro izmiješajte. Tijesto izvadite iz posude i valjajte dok ne bude glatko i elastično, otprilike 8 minuta.
  3. Lagano nauljite, prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite na toplom mjestu da se tijesto diže sat vremena.
  4. Kad se volumen udvostruči podijelite tijesto u dvije jednake buhtle i ostavite da stoje 10 min. Izvaljajte jednu po jednu buhtlu, podijelite na tri trake i napravite pletenicu.
  5. Prstima spojite pletenice u krug, kistićem stavite maslac na vrh i stavite obojena jaja i/ili sezam kao ukras. Prekrijte toplom kuhinjskom krpom i ostavite da stoji 45 minuta.
  6. U već zagrijanu pećnicu na 175°C stavite pogaču i pecite otprilike 30 minuta, dok tijesto ne porumeni. Poslužite toplo!
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti