Zdrava i jednostavna foccacia
- Objavljeno: Petak, 29.01.2021.
Ova talijanska poslastica od slanutkovog brašna i ružmarina svidjet će se svima i zasigurno će unijeti dašak svježine u svakidašnju krušnu rutinu!
Sastojci
-
250 g pirovog brašna
-
75 g brašna od slanutka
-
oko 200 ml vode
-
12 g svježeg kvasca ili 100 g suhog
-
1 žličica soli
-
1 grančica ružmarina
-
2 režnja češnjaka
- maslinovo ulje
Priprema nesvakidašnje foccacie
- Kvasac stavite u zdjelu i dodajte mlake vode. Miješajte dok se ne otopi.
- Dodajte oba brašna i žličicu soli. Zamijesite meko, glatko, neljepljivo tijesto i ostavite da u zdjeli oko 3 sata.
- Operite ružmarin i s češnjakom ga nasjeckajte na sitne listiće.
- Pomiješajte ružmarin i češnjak s maslinovim uljem i malo zagrijte.
- 1/3 ulja dodajte tijestu i ponovno mijesite dok se ne upije i ne postane glatko.
- Zatim tijesto rastanjite na pleh oko 1 do 1,5 cm debljine.
- Na površinu tijesta ulijte malo vode s ružmarinom i češnjakom, a zatim prstima napravite jamice.
- Pokrijte foccaciu i ostavite ponovno da se diže do sat vremena.
- Pecite je u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 20 minuta.