Domaći sirup od ribizla

Napravite osvježavajući sok od ribizla koji se odlično uklapa u ove vruće, ljetne mjesece!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 1:30h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 kg ribizla
- 200 ml vode
- 10 g limunske kiseline
- 500 g šećera
Priprema
- Operite ribizle.
- Prelijte ih vodom i dodajte limunksu kiselinu.
- Zagrijavajte ribizle na srednje jakoj patri, dok ne popucaju.
- Propasirajte ih kroz gusto cjedilo.
- Propasiranom soku dodajte šećer i kuhajte na slaboj vatri dok se u potpunosti ne otopi (pripazite da ne zavrije).
- Vrući sirup ulijte u sterilizirane boce.
- Zatvorene boce okrenite na poklopac, cca 10 minuta.
- Okrenite na podnožje i pustite da se u potpunosti ohlade.
- Ohlađeni sirup čuvajte na hladnom i mračnijem mjestu.
Jeste li znali?
Ribizle jačaju imunitet, snižavaju kolesterol i čuvaju zdravlje srca!
100 g ribizla sadrži oko 54 kcal!
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
NapitciSmoothie bogat vitaminom C5 min12345
-
Napitci
-
NapitciNapitak od kurkume i đumbira za imunitet5 min12345
-
NapitciDomaći sirup od trešanja, bez kuhanja30 min12345
-
NapitciEnergetski napitak za jačanje imuniteta10 min12345
Popularni recepti
-
Jela za dijabetičareNamaz od cikle i feta sira1:20h12345
-
PriloziGratinirani krumpir s keljom1:15h12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni batat s umakom od grčkog jogurta45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni karfiol45 min12345
-
JuheKremasta juha od šampinjona30 min12345