Plava limunada
Tko kaže da limunada mora biti žute boje? Ovog ljeta isprobajte limunadu boje mora koja ima zanimljiv izgled i odličan, osvježavajuć okus!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 15 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 l soka od limuna, svježe iscijeđenog
- korica od limuna
- 1 l vode
- 50 g borovnica
- 50 g kupina
- 50 g šećera ili prirodnog zaslađivača
- par kolutova limuna (za dekoraciju)
Priprema
- Naribajte koricu limuna, zatim ih iscijedite limune i uklonite koštice. Ako ne želite pulpu u napitku, procijedite limunadu prije miješanja s drugim sastojcima.
- Na vatri zagrijte 2 čaše vode, dodajte šećer i zagrijavajte dok se šećer ne rastopi. Ostavite na vatri još 4-5 minuta, dok se ne počne zgušnjavati, onda dolijte ostatak vode, limunadu i koricu.
- Prelijte u vrč i ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi.
- Za to vrijeme odvojite nekoliko zrna borovnice i kupine, stavite u zamrzivač ili u kalup od leda pa prelijte vodom. U blender stavite ostatak borovnica i kupina i dobro izmiješajte. Druga opcija je da stavite borovnice i kupine u cjediljke i pritisnete dok ne izađe sok, a ostatak bacite.
- Izmiješanu smjesu borovnica i kupina dodajte u limunadu, dobro izmiješajte dok se sastojci ne sjedine. Stavite u hladnjak na barem 2-3 sata. Prije posluživanja u čašu stavite smrznuto voće ili komade leda s voćem, zatim dodajte limunadu i kolutiće limuna za dekoraciju (po želji).
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
NapitciRužičasto osvježenje15 min12345
-
Napitci
-
NapitciTropska limunada20 min12345
-
NapitciSmoothie pun vitamina C5 min12345
-
NapitciLjubičasti smoothie od banane5 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345