Sirup od bazge s jabučnim octom

Sirup od bazge s jabučnim octom

Sirup od bazge s jabučnim octom
  • Objavljeno: Srijeda, 09.05.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Pripremite ukusan i osvježavajući sirup od bazge s dodatkom jabučnog octa!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 15 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 10 cvjetova bazge
  • 1 l vode
  • 3 limuna, narezana na kriške
  • 2 dcl jabučnog octa
  • 1 kg šećera

Priprema

  1. Prokuhajte vodu u loncu i pustite da se ohladi.
  2. Dodajte šećer, jabučni ocat, cvjetove bazge i narezani limun.
  3. Poklopite lonacu i ostavite bazgu 24 sata.
  4. Povremeno promiješajte.
  5. Nakon 24 sata procijedite tekućinu kroz cjedilo i gazu.
  6. Ponovno prokuhajte i tako vruć sirup ulijte u sterilizirane boce.
  7. Pripremljen sirup možete čuvati do 12 mjeseci na tamnom i hladnom mjestu.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti