Lagani ručak od samo tri sastojka!

Lagani ručak od samo tri sastojka!

Lagani ručak od samo tri sastojka!
  • Objavljeno: Utorak, 14.05.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ako ste u žurbi ili u oskudici s novcem, isprobajte ovaj ukusni recept od samo tri sastojka koja uvijek imate u hladnjaku!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 25 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 velika glavica kelja, sitno nasjeckanog
  • 8 velikih jaja
  • 680 g umaka od rajčice ili pasirane rajčice
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • prstohvat soli
  • prstohvat papra

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Na vatri zagrijte ulje, dodajte nasjeckani kelj, sol i papar i kuhajte dok 2-3 minute. Zatim dodajte umak od rajčice ili pasiranu rajčicu. Ako koristite pasiranu rajčicu, dodajte joj začine (šećer, sol, peršin, origano i sl.) i kuhajte još 2 minute.
  2. Žlicom pažljivo napravite rupe, stavite jaja i dodajte malo soli i papra. Pričekajte da jaja budu samo malo pržena, a zatim cijelu smjesu prebacite u posudu za pečenje.
  3. Pecite dok jaja ne budu bijela, a žumanjak malo mekan, otprilike 15 min. Izvadite i poslužite toplo!
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti