Lignje s domaćom salsom

Ovako pripremljene lignje odličan su izbor za brzinsku večeru

Sastojci

  • 1/2 kg očišćenih lignji narezanih na kolutiće
  • 200 gr sjeckanih rajčica (svježe ili iz konzerve)
  • 2 režnja češnjaka
  • žlica svježeg sjeckanog peršina
  • 2 žlice kapara
  • 2 žlice limunovog soka
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • žlica kokosovog ulja bez mirisa i okusa
  • žol i papar

Priprema

  1. Kolutiće lignji posolite i popaprite po ukusu.
  2. Pripremite salsu tako što ćete u posudu staviti sjeckanu rajčicu, protisnuti češnjak, kapare, jednu žlicu limunovog soka, maslinovo ulje, sol i papar. Dobro promiješajte da se sastojci sljube i ostavite sa strane.
  3. U tavici zagrijte kokosovo ulje, dodajte lignje pazeći da ih ravnomjerno rasporedite.
  4. Nakon jedne minute okrenite kolutiće lignje na drugu stranu i pecite još par minuta kako ih ne biste prepekli. Kolutići su pečeni kada poprime bijelu boju.
  5. Nakon što su gotove, lignje zalijte ostatkom soka od limuna i dodajte salsu.

POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali