Lignje s domaćom salsom
- Objavljeno: Petak, 05.02.2021.
Ovako pripremljene lignje odličan su izbor za brzinsku večeru
Sastojci
- 1/2 kg očišćenih lignji narezanih na kolutiće
- 200 gr sjeckanih rajčica (svježe ili iz konzerve)
- 2 režnja češnjaka
- žlica svježeg sjeckanog peršina
- 2 žlice kapara
- 2 žlice limunovog soka
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- žlica kokosovog ulja bez mirisa i okusa
- žol i papar
Priprema
- Kolutiće lignji posolite i popaprite po ukusu.
- Pripremite salsu tako što ćete u posudu staviti sjeckanu rajčicu, protisnuti češnjak, kapare, jednu žlicu limunovog soka, maslinovo ulje, sol i papar. Dobro promiješajte da se sastojci sljube i ostavite sa strane.
- U tavici zagrijte kokosovo ulje, dodajte lignje pazeći da ih ravnomjerno rasporedite.
- Nakon jedne minute okrenite kolutiće lignje na drugu stranu i pecite još par minuta kako ih ne biste prepekli. Kolutići su pečeni kada poprime bijelu boju.
- Nakon što su gotove, lignje zalijte ostatkom soka od limuna i dodajte salsu.