Piletina u umaku od naranče i ružmarina
![Piletina u umaku od naranče i ružmarina](/site/assets/files/42253/meso_piletina19.300x160.jpg)
Niskomasna piletina u ukusnom umaku.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 255 kcal / 1.066,92 kJ
Sastojci
- 4 komada pilećih prsa bez kostiju
- 2 žlice maslinovog ulja
- 3 žlice aceta balsamica
- 150ml soka od naranče
- 150ml pilećeg temeljca
- 2 žličice nasjeckanog ružmarina
- 1 žličica muscovado šećera
Priprema
Piletinu začinite po želji. Zagrijte ulje i ispecite piletinu sa svake strane.
Prelijte 2 žlice octa preko piletine, dodajte sok od naranče i temeljac. Kada prokuha, nastavite kuhati na laganoj vatri oko 5 minuta dok ne omekša.
Umiješajte šećer, maslac, ružmarin i ostatak octa. Prelijte preko piletine.
Stavite piletinu na tanjur, prelijte umakom i poslužite uz rižu i svježu zelenu salatu.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
![Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica](/site/templates/theme/images/image-tool-nutrition.jpg)
Vezani recepti
-
-
Niskomasna prehranaPalačinke s jabukama20 min12345
-
Niskomasna prehranaŠkampi s graškom i kukuruzom30 min12345
Popularni recepti
-
JuheKremasta juha od slanutka25 min12345
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
-
Vegetarijanska prehrana
-
Vegetarijanska prehranaLagani složenac od tikvica35 min12345
-
JuheKremasta juha od tikvica i mrkve35 min12345
-
Jela od ribeŠpageti s tunom i umakom od rajčice30 min12345