Piletina u umaku od naranče i ružmarina

Piletina u umaku od naranče i ružmarina

Piletina u umaku od naranče i ružmarina
  • Objavljeno: Četvrtak, 18.02.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Niskomasna piletina u ukusnom umaku.
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 255 kcal / 1.066,92 kJ

Sastojci

  • 4 komada pilećih prsa bez kostiju
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 3 žlice aceta balsamica
  • 150ml soka od naranče
  • 150ml pilećeg temeljca
  • 2 žličice nasjeckanog ružmarina
  • 1 žličica muscovado šećera

Priprema

Piletinu začinite po želji. Zagrijte ulje i ispecite piletinu sa svake strane.

Prelijte 2 žlice octa preko piletine, dodajte sok od naranče i temeljac. Kada prokuha, nastavite kuhati na laganoj vatri oko 5 minuta dok ne omekša.

Umiješajte šećer, maslac, ružmarin i ostatak octa. Prelijte preko piletine.

Stavite piletinu na tanjur, prelijte umakom i poslužite uz rižu i svježu zelenu salatu.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti