Rižoto s quinojom i šampinjonima

Rižoto s quinojom i šampinjonima

Rižoto s quinojom i šampinjonima
  • Objavljeno: Srijeda, 04.11.2020.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Quinoa (kvinoja) je jedna od namirnica koja bi se češće trebala nalaziti u vašem jelovniku.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 302 kcal / 1.263,57 kJ

Sastojci

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 350 g narezanih šampinjona
  • 100 g quinoje
  • 1l povrtnog temeljca
  • 175 g riže
  • 1 žlica majčine dušice
  • sol
  • papar

Priprema

1. Kvinoju stavite u sito i dobro isperite pod hladnom vodom kako biste uklonili gorki sloj saponina.

2. U loncu zagrijte ulje i dinstajte gljive oko 3 minute, a zatim dodajte quinou i pola povrtnog temeljca te dobro promiješajte.

3. Nakon toga dodajte rižu, sol i papar te konstantno miješajte podlijevajući s ostatkom povrtnog temeljca. Kuhajte sve dok riža ne omekša.

4. Na kraju umiješajte majčinu dušicu i poslužite.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti