Abšmalcane mahune
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 500 g zelenih mahuna (ili žutih mahuna)
- 1 velika glavica luka (oko 150 g)
- 2 češnja češnjaka
- 3 žlice ulja (oko 30 ml)
- 2 žlice krušnih mrvica (oko 30 g)
- sol i papar po ukusu
- 1 žlica nasjeckanog peršina (oko 5 g, opcionalno)
Priprema
-
Operite mahune, odrežite im krajeve i po potrebi ih narežite na manje komade (4-5 cm dužine). U velikom loncu zakuhajte vodu te je posolite. Ubacite mahune i kuhajte ih 10-15 minuta, odnosno dok ne omekšaju, ali neka ostanu malo hrskave. Ocijedite ih i ostavite sa strane.
-
Dok se mahune kuhaju, ogulite i sitno nasjeckajte luk i češnjak. U tavi zagrijte ulje na srednjoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i pržite ga dok ne postane zlatno smeđe boje, 5-7 minuta. Dodajte nasjeckani češnjak i pržite još 1-2 minute, pazeći da češnjak ne zagori.
-
U tavu s lukom i češnjakom dodajte krušne mrvice. Pržite ih uz stalno miješanje dok ne postanu zlatno smeđe i hrskave, oko 3 minute.
-
Ubacite ocijeđene mahune u tavu s prženim mrvicama. Dobro ih promiješajte kako bi se mahune ravnomjerno prekrile mješavinom. Posolite i popaprite po ukusu te sve zajedno pržite još 3-4 minute na srednjoj vatri.
-
Ako koristite peršin, pospite ga po gotovom jelu. Poslužite abšmalcane mahune tople, kao prilog uz glavno jelo ili samostalno.
Vezani sadržaj:
Vezani recepti
-
-
PriloziDomaći njoki od krumpira i špinata50 min12345
-
PriloziKimchi1:30h12345
-
PriloziPolpete od prosa i povrća45 min12345
-
PriloziZapečene mahune45 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345