Abšmalcane mahune

Abšmalcane mahune

Abšmalcane mahune
  • Objavljeno: Utorak, 03.09.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Za pripremu vam ne treba puno vremena niti sastojaka tako da je ovo idealno jelo kada želite pripremiti nešto brzo, ali ukusno.
Izvor slike: Canva
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 500 g zelenih mahuna (ili žutih mahuna)
  • 1 velika glavica luka (oko 150 g)
  • 2 češnja češnjaka
  • 3 žlice ulja (oko 30 ml)
  • 2 žlice krušnih mrvica (oko 30 g)
  • sol i papar po ukusu
  • 1 žlica nasjeckanog peršina (oko 5 g, opcionalno)

 


Priprema

  1. Operite mahune, odrežite im krajeve i po potrebi ih narežite na manje komade (4-5 cm dužine). U velikom loncu zakuhajte vodu te je posolite. Ubacite mahune i kuhajte ih 10-15 minuta, odnosno dok ne omekšaju, ali neka ostanu malo hrskave. Ocijedite ih i ostavite sa strane.

  2. Dok se mahune kuhaju, ogulite i sitno nasjeckajte luk i češnjak. U tavi zagrijte ulje na srednjoj vatri. Dodajte nasjeckani luk i pržite ga dok ne postane zlatno smeđe boje, 5-7 minuta. Dodajte nasjeckani češnjak i pržite još 1-2 minute, pazeći da češnjak ne zagori.

  3. U tavu s lukom i češnjakom dodajte krušne mrvice. Pržite ih uz stalno miješanje dok ne postanu zlatno smeđe i hrskave, oko 3 minute.

  4. Ubacite ocijeđene mahune u tavu s prženim mrvicama. Dobro ih promiješajte kako bi se mahune ravnomjerno prekrile mješavinom. Posolite i popaprite po ukusu te sve zajedno pržite još 3-4 minute na srednjoj vatri.

  5. Ako koristite peršin, pospite ga po gotovom jelu. Poslužite abšmalcane mahune tople, kao prilog uz glavno jelo ili samostalno.

Vezani sadržaj:

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti