Kimchi
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 glavica kineskog kupusa (oko 800 g)
- 60 g soli
- 240 ml vode
- 10 g ribanog svježeg đumbira
- 10 g ribanog češnjaka
- 15 g šećera
- 25 g ribane korejske crvene paprike (gochugaru)
- 3 mlada luka, narezana na komadiće
- 1 mrkva (oko 100 g), oguljena i narezana na tanke trakice
- 1/2 crvene paprike, narezane na tanke trakice (opcionalno)
- 5 g soli
- 10 g kozjeg sira (opcionalno)
Priprema
-
Operite kineski kupus i narežite ga na četvrtine po dužini. Uklonite tvrde dijelove iz sredine. Stavite narezani kupus u veliku posudu. Pomiješajte 60 g soli s 240 ml vode i prelijte preko kupusa. Ostavite da se kupus namače 1-2 sata, povremeno ga okrećući.
-
U međuvremenu pripremite začin. Pomiješajte ribani đumbir, ribani češnjak, šećer, ribanu korejsku crvenu papriku, mladi luk, mrkva, crvenu papriku (ako koristite), 5 g soli i kozji sir (ako koristite).
-
Nakon 1-2 sata, isperite kupus pod mlazom hladne vode nekoliko puta kako biste uklonili višak soli. Dobro ocijedite.
-
Dodajte pripremljeni začin kupusu. Pažljivo promiješajte rukama ili žlicom kako bi se začin ravnomjerno rasporedio po kupusu.
-
Stavite kimchi u staklenku za kiseljenje ili drugu posudu od stakla. Pritisnite ga prema dolje kako bi se uklonili zračni mjehurići i kako bi povrće bilo potpuno prekriveno sokom.
-
Ostavite staklenku na sobnoj temperaturi 1-2 dana da započne fermentacija. Nakon toga premjestite kimchi u hladnjak. Kimchi će biti najbolji nakon 1-2 tjedna fermentacije, ali ga možete jesti odmah nakon što se ohladi.
-
Poslužite kimchi kao prilog uz rižu, meso ili koristite u raznim jelima poput kimchi juhe ili kimchi palačinki.
Vezani sadržaj:
Vezani recepti
-
Vegetarijanska prehranaZapečene tikvice sa sirom i jajima1 h12345
-
PriloziRotkohl ili pirjani "njemački" crveni kupus1:30h12345
-
PriloziDomaći njoki od krumpira i špinata50 min12345
-
PriloziAbšmalcane mahune30 min12345
-
PriloziPolpete od prosa i povrća45 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345