Grčki shish kebab
Ovo jelo se poslužuje uz tanku lepinju sa češnjakom, tzatziki umak i grčku salatu.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1/4 šalice maslinovog ulja
- 1/4 šalice soka od limuna
- 1/4 šalice alkoholnog octa
- 2 češnja protisnutog češnjaka
- 1 žličica kumina
- 1 žličica sušenog origana
- 1/2 žličice sušene majčine dušice
- 1/4 žličice soli
- 1/4 žličice mljevenog crnog papra
- 1kg pilećih prsa bez kože, narezanih na kockice cca 3 cm
- 6 štapića za ražnjiće
- 2 velike nasjeckane zelene ili crvene paprike
- 1 velika nasjeckana glavica luka
- 12 cherry rajčica
- 12 svježih šampinjona
Priprema
Umutite maslinovo ulje, limunov sok, ocat, češnjak, kumin, origano, majčinu dušicu, sol i papar. Dodajte piletinu i ravnomjerno ju prekrijte marinadom. Pokrijte zdjelu s plastičnom folijom i stavite u hladnjak na najmanje 2 sata.
Koristite li drvene štapiće za ražnjiće, potopite ih na 30 minuta u mlaku vodu. Izvadite piletinu iz marinade i otresite višak. Na štapić za ražnjiće poslažite piletinu i povrće.
Zagrijte roštilj i pecite ražnjiće oko 10 minuta, dok sve strane ne porumene.
Isprobajte još recepata za ukusne ražnjiće!
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
RoštiljŠareni ljetni ražnjići50 min12345
-
RoštiljPileći ražnjići u umaku od špinata45 min12345
-
RoštiljPileći ražnjići s ananasom i povrćem40 min12345
-
RoštiljEgzotični ražnjići od šunke i ananasa25 min12345
-
RoštiljRažnjići od piletine i grožđa50 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345