Marinada za piletinu
- Objavljeno: Četvrtak, 04.06.2020.
Želite li da piletina ispadne savršeno sočna i mekana, večer prije ju marinirajte i ostavite u hladnjaku.
Sastojci
- 60 ml umaka od soje
- 50 ml meda
- 30 ml bijelog octa
- 4 g češnjaka u prahu
- 3 g đumbira, mljevenog
- 180 ml biljnog ulja
- 2 mlada luka, sitno narezana
- 2 g crnog papra, mljevenog
Priprema marinade za piletinu
- U velikoj zdjeli pomiješajte umak od soje, med, bijeli ocat, češnjak u prahu, mljeveni đumbir, biljno ulje, mladi luk i papar.
- Meso stavite u plastičnu zdjelu ili vrećicu sa zatvaračem, ulijte marinadu, poklopite posudu (ili zatvorite vrećicu) i ostavite u hladnjaku preko noći.
Napomena: ako želite paprenu verziju marinade, umiješajte sitno narezane ljute paprike (ne pretjerujte)!