Marinirani škampi na žaru s umakom od avokada

Marinirani škampi na žaru s umakom od avokada

Marinirani škampi na žaru s umakom od avokada
  • Objavljeno: Petak, 12.08.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Škampi pečeni na roštilju potpuno će vas oduševiti!
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1/4 šalice soka limete
  • 2 žlice ljutog chilli sosa
  • 1 žličica smeđeg šećera
  • 1 žlica rižinog octa
  • 1 žličica sezamovog ulja
  • 1/4  šalice nasjeckanog korijandera
  • 500g očišćenih repova škampa
  • sol
  • papar
  • Umak
  • 1/2 šalice jogurta
  • 2 nasjeckana avokada
  • 3 žlice soka od limete
  • 1/4 šalice ljutog chilli umaka
  • 1 žličica soli

Priprema

U zdjeli pomiješajte sve sastojke za marinadu. Prelijte škampe i pustite da stoje barem 30 minuta. U međuvremenu, stavite sastojke za umak u blender i dobro izmiješajte.

Škampe poslažite na ražnjiće, začinite solju i paprom. Zagrijte roštilj i pecite škampe oko 2 minute sa svake strane. Poslužite s pripremljenim umakom.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti