Pileći ražnjići s ananasom i povrćem
Piletina je jako dobar izvor proteina, niacina i selena.
Vrijeme pripreme: 40 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 3 fileta pilećih prsa
- 1 glavica luka
- 1 zelena paprika babura
- 1 crvena paprika babura
- 1 žuta paprika babura
- 1 šalica nasjeckanog ananasa
- 1/3 šalice soja umaka
- 1/2 šalice soka od ananasa
- 1/4 šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 žlica češnjaka u prahu
- 1/4 šalice nasjeckanog bosiljka
Priprema
U blender stavite soja umak, sok od ananasa, maslinovo ulje, češnjak i bosiljak i dobro izmiješajte.
Pileća prsa nasjeckajte na kockice i prelijte marinadom. Pustite da stoje u hladnjaku barem sat vremena.
Povrće nasjeckajte na komade srednje veličine i prelijte marinadom koja je preostala od piletine.
Na štapiće za ražnjiće naizmjenice slažite povrće, piletinu i ananas. Zagrijte roštilj i pecite ražnjiće 3 do 4 minute sa svake strane.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
RoštiljGrčki shish kebab45 min12345
-
RoštiljEgzotični ražnjići od šunke i ananasa25 min12345
-
RoštiljŠareni ljetni ražnjići50 min12345
-
RoštiljPileći ražnjići u umaku od špinata45 min12345
-
RoštiljRažnjići od piletine i grožđa50 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345