Pileći ražnjići u umaku od meda

Bogato začinjena i mekana piletina u kombinaciji s tikvicama.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 500g piletine, nasjeckane na kockice
- 2 tikvice, nasjeckane na kockice
- 3 žlice meda
- 1/4 šalice aceta balsamica
- sol
- papar
- 2 nasjeckana češnja češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja
Priprema
U zdjeli pomiješajte med, aceto balsamico, maslinovo ulje i češnjak. Piletinu posolite i popaprite, prelijte marinadom i pustite da stoji barem 30 minuta.
Zagrijte roštilj. Na štapiće naizmjenice slažite piletinu i tikvice. Pecite 2 do 3 minute sa svake strane. Med je odličan dodatak marinadama za piletinu, a ovdje pročitajte zašto ga volimo.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
RoštiljEgzotični ražnjići od šunke i ananasa25 min12345
-
RoštiljGrčki shish kebab45 min12345
-
RoštiljRažnjići od piletine i grožđa50 min12345
-
RoštiljŠareni ljetni ražnjići50 min12345
-
RoštiljPileći ražnjići u umaku od špinata45 min12345
Popularni recepti
-
Jela za dijabetičareNamaz od cikle i feta sira1:20h12345
-
PriloziGratinirani krumpir s keljom1:15h12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni batat s umakom od grčkog jogurta45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni karfiol45 min12345
-
JuheKremasta juha od šampinjona30 min12345