Pileći ražnjići u umaku od špinata
Savršeni ljetni ručak!
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 žlica maslinovog ulja
- 800g nasjeckanih pilećih prsa
- sol
- papar
- sok od 1/2 limuna
- 2 nasjeckane tikvice
- 15 cherry rajčica
- Umak
- 4 šalice špinata
- 1 nasjeckani češanj češnjaka
- 2 žlice soka od limuna
- 3 žlice oraha
- 1/4 šalice parmezana
- 1/4 šalice maslinovog ulja
- sol
- papar
Priprema
Stavite sve sastojke za umak u blender, osim maslinovog ulja. Dobro izmiješajte i polako ulijevajte maslinovo ulje.
Piletinu posolite, popaprite i stavite u veliku zdjelu. Dodajte umak i polijte sokom od limuna. Dobro promiješajte i pustite da stoji u hladnjaku barem 2 sata.
Zagrijte roštilj. Na štapiće za ražnjie naizmjenice poslažite piletinu, tikvice i rajčice. Pecite oko 5 minuta sa svake strane.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
RoštiljGrčki shish kebab45 min12345
-
RoštiljPileći ražnjići s ananasom i povrćem40 min12345
-
RoštiljEgzotični ražnjići od šunke i ananasa25 min12345
-
RoštiljRažnjići od piletine i grožđa50 min12345
-
RoštiljŠareni ljetni ražnjići50 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345