Bulghur pšenična salata s dressingom od metvice i limuna

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 125 g bulghur pšeničnog zrnja (drobijeno zrno pšenice)
- 1 svježi krastavac
- 2 ljutike, oguljene
- 125 g mladog kukuruza šećerca
- 3 zrele ali čvrste rajčice
-
Dressing
- Ribana korica 1 limuna
- 3 žlice limunovog soka
- 3 žlice svježe nasjeckane metvice
- 2 žlice svježe nasjeckanog peršina
- 1-2 žlice meda
- 2 žlice suncokretova ulja
- sol i svježe mljeveni crni papar
Priprema:
1. Stavite bulghur pšenično zrnje u zdjelu i prelijte kipućom vodom.
2. Lagano kuhajte oko 10 minuta, tada temeljito procijedite i stavite u posudu za posluživanje.
3. Narežite krastavce na male kockice, ljutike nasjeckajte na tanko i odložite. Parite slatki kukuruz u zdjeli kipuće vode oko 10 minuta dok ne omekša. Ocijedite i narežite na deblje komadiće.
4. Zarežite križ na vrhu svake rajčice i stavite ih u kipuću vodu, dok im se ne počne guliti koža.
5. Rajčicama odstranite kožicu i sjemenke, narežite ih na male kockice.
6. Napravite dressing dobro miješajući sve sastojke u manjoj zdjeli.
7. Kad je bulghur pšenično zrnje donekle kuhano, dodajte spremljeno povrće i umiješajte dressing, začinite po ukusu solju i paprom i poslužite.

Vezani recepti
-
-
SalateEndivija sa salatom od morskih plodova20 min12345
-
SalateKremasta salata od brokule15 min12345
-
SalateSlojevita salata u staklenci40 min12345
-
SalateGrčka salata20 min12345
-
SalateSalata od rotkvica i kuhanih jaja15 min12345
Popularni recepti
-
Jela za dijabetičareNamaz od cikle i feta sira1:20h12345
-
PriloziGratinirani krumpir s keljom1:15h12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni batat s umakom od grčkog jogurta45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni karfiol45 min12345
-
JuheKremasta juha od šampinjona30 min12345