Cezar salata sa škampima
- Objavljeno: Ponedjeljak, 28.03.2022.
Osim klasične verzije s piletinom, Cezar salata se može raditi i u mnogim drugim kombinacijama. Mi smo se odlučili za recept s kozicama i nismo požalili.
Sastojci
Za škampe:
- 450 g očišćenih škampi
- maslinovo ulje
- ½ žličice mljevene paprike
- ½ žličice sušenog origana
- ½ žličice soli
- ½ žličice sušenog bosiljka
- ½ žličice papra
- ½ žličice češnjaka u prahu
Za Cezar umak:
- 10 žlica majoneze
- 5 fileta slanih inćuna
- 1 žlica senfa
- 2 žlice soka od limuna
- 2 protisnuta režnja češnjaka
Za bazu salate:
- 1 glavica rimske salate
- 30 g grubo ribanog parmezana
- kockice prženog kruha
Priprema Cezar salate sa škampima
- Škampe stavite u zdjelicu, dodajte začine i dobro promiješajte.
- Na tavi zagrijte maslinovo ulje i pecite škampe 2-3 minute sa svake strane. Ugasite vatru i ostavite sa strane.
- Sastojke za umak stavite u blender i blendajte 20-30 sekundi, odnosno dok ne dobijete glatku smjesu.
- U zdjelu stavite narezane listove salate, prelijte pripremljenim umakom i promiješajte.
- Zatim preko salate rasporedite kockice prženog kruha, škampe i parmezan.