Hladna salata s tjesteninom
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
(za 4 osobe)
250 g Zlato polje tjestenine (fussili)
120 g cherry rajčica
1 salatni krastavac
80 g Podravka zelenih maslina s pastom od crvene paprike
100 g mini mozzarelle (u kuglicama)
80 g Podravka Čajne kobasice (u slipu)
2 žlice nasjeckanog peršina
25 g naribanog parmezana
Za preljev:
4 žlice maslinova ulja
pola žličice Vegeta & Spiruline
Vegeta Maestro crni papar
2-3 žlice ocijeđenog limunova soka (ili aceto balsamica)
Spremni za kulinarski twist? Vegeta je dobila novi super sastojak i promijenila boju u zeleno. Spirulina, modrozelena alga koja se još naziva i supernamirnicom, pobudit će vašu kulinarsku stranu i kreativnu energiju. Život je prekratak da nam jela budu bezlična, a Vegeta & Spirulina pokazat će svoju supermoć i salati od tjestenine dati neočekivan, ali sjajan i zaokružen okus. Jednostavno jelo dobit će potpuno novo ruho.
Priprema
- U vreloj posoljenoj vodi skuhajte tjesteninu.
- Kuhanu tjesteninu ocijedite i ohladite pod mlazom hladne vode.
- U posudu za salatu stavite ocijeđenu tjesteninu, dodajte cherry rajčice prerezane na pola, krastavac narezan na kockice, masline, mozzarellu, ploške kobasice prerezane po pola, peršin i parmezan.
- Za preljev, maslinovu ulju dodajte Vegetu & Spirulinu, mljeveni crni papar i ocijeđeni limunov sok. Promiješajte i prelijte preko sastojaka za salatu.
Posluživanje
Salatu lagano promiješajte, poslužite odmah ili držite u hladnjaku do posluživanja.
Savjet
Umjesto kobasice možete upotrijebiti tunu ili neko svježe ili kuhano povrće.
Vezani recepti
-
-
Salate
-
Salate
-
SalateColeslaw salata12345
-
SalateSalata od bulgura i celera30 min12345
-
SalateKremasta salata od brokule15 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345