Ljetna salata od ječma, rajčice, bosiljka i feta sira

Ova salata je idealan obrok za vruće dane jer je lagana, a istovremeno zasitna.

Sastojci

  • 200 g kuhanog ječma
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 400 g cherry rajčica
  • 2 protisnuta režnja češnjaka
  • 1 krastavac
  • 100 g izmrvljenog feta sira
  • 1 žlica svježeg nasjeckanog bosiljka
  • 2 žličice vinskog octa
  • sok od 1/2 limuna
  • sol
  • papar

Priprema ljetne salate

1. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte cherry rajčice i dinstajte oko 10 minuta.

2. Kada je rajčica omekšala dodajte češnjak i dinstajte još 2 minute. Uklonite s vatre i ostavite sa strane da se malo ohladi.

3. U zdjelu za salatu stavite kuhani ječam, dodajte rajčicu i češnjak iz tave, narezani krastavac, feta sir i bosiljak. Prelijte octom i sokom od limuna te začinite solju i paprom po ukusu.

4. Sve dobro promiješajte kako bi se sastojci sjedinili.

5. Salatu možete poslužiti odmah ili ohladiti u frižideru.


POSJETI CENTARZDRAVLJA.HR
CentarZdravlja ne pruža medicinske savjete, dijagnoze ili tretmane, molimo pročitajte uvjete korištenja.
Partnerski portali