Ljetna salata od ječma, rajčice, bosiljka i feta sira
- Objavljeno: Utorak, 29.06.2021.
Ova salata je idealan obrok za vruće dane jer je lagana, a istovremeno zasitna.
Sastojci
- 200 g kuhanog ječma
- 2 žlice maslinovog ulja
- 400 g cherry rajčica
- 2 protisnuta režnja češnjaka
- 1 krastavac
- 100 g izmrvljenog feta sira
- 1 žlica svježeg nasjeckanog bosiljka
- 2 žličice vinskog octa
- sok od 1/2 limuna
- sol
- papar
Priprema ljetne salate
1. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte cherry rajčice i dinstajte oko 10 minuta.
2. Kada je rajčica omekšala dodajte češnjak i dinstajte još 2 minute. Uklonite s vatre i ostavite sa strane da se malo ohladi.
3. U zdjelu za salatu stavite kuhani ječam, dodajte rajčicu i češnjak iz tave, narezani krastavac, feta sir i bosiljak. Prelijte octom i sokom od limuna te začinite solju i paprom po ukusu.
4. Sve dobro promiješajte kako bi se sastojci sjedinili.
5. Salatu možete poslužiti odmah ili ohladiti u frižideru.