Powered by dm: Mediteranska salata s bulgurom i falafelom

Powered by dm: Mediteranska salata s bulgurom i falafelom

Powered by dm: Mediteranska salata s bulgurom i falafelom
  • Objavljeno: Četvrtak, 08.02.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: PROMO
Vrijeme pripreme: 40 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci


200 g dmBio bulgura

1 pakiranje dmBio mješavine za pripremu harissa falafela

200 g cherry rajčice

1 manji češanj češnjaka

2 žlice feta sira

3 žlice dmBio Kalamon maslina bez koštica

1 srednji svježi krastavac

1 manji ljubičasti luk

2 žlice dmBio sušenih brusnica

dmBio ulje za pečenje falafela

Za preljev:

100 g dmBio ekstra djevičanskog maslinovog ulja

50 g dmBio jabučnog octa

10 g dmBio senfa

5 g dmBio cvjetnog meda

10 g svježeg bosiljka

pola žličice soli

Priprema

  1. Bulgur isperite u situ pod vodom i stavite kuhati 10-12 minuta u blago posoljenoj kipućoj vodi. Procijedite ga, isperite hladnom vodom i ostavite u cjedilu da se voda potpuno ocijedi dok pripremate ostatak sastojaka.
  2. Smjesu za falafel pomiješajte s 260 ml kipuće vode i ostavite da odstoji 15 minuta. Vlažnim rukama od smjese formirajte 13-15 kuglica.
  3. U lončić stavite dovoljno ulja da dođe do pola lončića te ga zagrijte. Kuglice pržite na srednjoj vatri s obje strane dok ne postanu zlatno-smeđe boje. Izvadite ih na tanjur obložen papirnatim ručnikom kako bi se upio višak masnoće.
  4. Rajčice operite, narežite na polovice ili četvrtine te promiješajte s protisnutim češnjakom, feta sirom i prepolovljenim Kalamata maslinama. Krastavac ogulite, prepolovite po duljini, odstranite mu sredinu s košticama i narežite na kockice. Luk ogulite i narežite na tanke polumjesece.
  5. Od sastojaka za preljev štapnim mikserom napravite kremasti dressing za salatu.
  6. Kuhani i ohlađeni bulgur promiješajte s brusnicama (možete ih i ne morate prepoloviti napola) i posložite na dno velikog tanjura. Zatim ravnomjerno posložite smjesu od rajčica, posipajte krastavcima i lukom, posložite i prženi falafel te sve prelijte preljevom od bosiljka.

Savjet: Ako želite još više skratiti vrijeme pripreme ovog jela, onda umjesto dmBio falafela uz jelo servirajte skuhani dmBio slanutak kojeg ste samo malo isprali pod hladnom vodom.

gdpr_consent=

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti