Salata od cikle i bundeve s blagim umakom od hrena

Salata od cikle i bundeve s blagim umakom od hrena

Salata od cikle i bundeve s blagim umakom od hrena
  • Objavljeno: Četvrtak, 01.12.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Toplo povrće se savršeno slaže s kremastim preljevom od hrena.
Vrijeme pripreme: 1:10h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 170 kcal / 711,28 kJ

Sastojci

  • 1 kg cikle
  • 6 glavica luka
  • 1 ¼ kg oguljene i očišćene muškatne tikve
  • 2 žlice vinskog octa
  • 1 žlica melase
  • 50ml maslinovog ulja
  • Preljev

  • 175ml kiselog vrhnja
  • 3 žlice hrena
  • sok od jednog limuna
  • 85g očišćenih potočarki

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C.

Ogulite i izrežite svaku ciklu na 8 dijelova. Na jednake komade izrežite luk i bundevu, i raspodijelite ravnomjerno na lim za pečenje.

Pomiješajte ocat i šećer dok se ne otopi, a zatim umutite ulje.

Prelijte preko povrća i pecite oko 45 minuta.

U međuvremenu, pomiješajte tekuće sastojke za preljev.

Izvadite povrće iz pećnice, pospite potočarkama i preljevom. Poslužite toplo ili hladno.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti