Salata od cikle i bundeve s blagim umakom od hrena
Toplo povrće se savršeno slaže s kremastim preljevom od hrena.
Vrijeme pripreme: 1:10h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 170 kcal / 711,28 kJ
Sastojci
- 1 kg cikle
- 6 glavica luka
- 1 ¼ kg oguljene i očišćene muškatne tikve
- 2 žlice vinskog octa
- 1 žlica melase
- 50ml maslinovog ulja
-
Preljev
- 175ml kiselog vrhnja
- 3 žlice hrena
- sok od jednog limuna
- 85g očišćenih potočarki
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C.
Ogulite i izrežite svaku ciklu na 8 dijelova. Na jednake komade izrežite luk i bundevu, i raspodijelite ravnomjerno na lim za pečenje.
Pomiješajte ocat i šećer dok se ne otopi, a zatim umutite ulje.
Prelijte preko povrća i pecite oko 45 minuta.
U međuvremenu, pomiješajte tekuće sastojke za preljev.
Izvadite povrće iz pećnice, pospite potočarkama i preljevom. Poslužite toplo ili hladno.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
SalateSalata od pečene repe, šljiva i pekan oraha30 min12345
-
SalateZasitna salata s pečenom ciklom i tahinijem30 min12345
-
SalateSalata od mrkve i cikle5 min12345
-
SalateKremasta salata od brokule15 min12345
-
SalateSlojevita salata u staklenci40 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345