Salata od dimljene skuše

Salata od dimljene skuše

Salata od dimljene skuše
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Slasna skuša za slastan dan.
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Sastojci

  • 450 g malih mladih krumpira, prepolovljenih
  • 4 velike žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 3 fileta dimljene skuše, očišćene i narezane na trakice
  • 250 g malih rajčica, prepolovljenih
  • ½ krastavca, bez sjemenki i narezano na kockice
  • 75 g salate potočarke
  • 2 čajne žličice umaka od hrena
  • 2 čajne žličice octa od bijelog vina
  • Sol
  • Crni papar

Priprema

Stavite krumpir u lonac s hladnom vodom, poklopite poklopcem i dovedite vodu do vrenja. Kuhajte otprilike 10 minuta ili dok krumpir ne omekša. Dobro ocijedite, vratite natrag u lonac i dodajte 1 veliku žlicu ulja. Začinite sa solju i paprom. Poklopite lonac i dobro protresite.

Prebacite krumpire u veliku posudu.

Dodajte skušu, rajčice i krastavce te salatu potočarku, a za kraj dodajte i prstohvat soli i papra.

Pomiješajte hren, ostatak ulja i ocat u zdjelici te ponovno zasolite i popaprite.

Dodajte mješavinu u salatu.

Nježno pomiješajte i poslužite.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti