Salata od jakovskih kapica

Salata od jakovskih kapica

Salata od jakovskih kapica
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Morska poslastica za 4 osobe
Vrijeme pripreme: 15 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Sastojci:

  • 12 velikih jakovskih kapica
  • 1 žlica niskokaloričnog maslaca ili sirnog namaza
  • sok od jedne naranče
  • 50 ml octa balsamica
  • 1 velika žlica bistrog meda
  • 2 zrele kruške, oprane
  • 120 g rikule
  • 120 g potočarke
  • 50 g oraha, grubo kosanih
  • svježe mljeveni crni papar
  •  
  •  

Priprema:

1. Jakovske kapice otvorite i očistite. Bijeli mesnati dio posušite papirnatim ubrusom.

2. Svaki komad, ovisno o veličini narežite na 2-3 tanka komadića.

3. Zagrijte tavu i u njoj otopite maslac.

4. Jednom kad se otopi, dodajte jakovske kapice i popržite sa svake strane oko 1 minute da dobiju lijepu rumenu boju.

5. Izmiješajte sok od naranče, ocat balsamico i med za dressing i odložite.

6. Malim oštrim nožem narežite kruške na kockice.

7. Izmiješajte listove rikule, potočarke, komadiće kruške i orahe. Stavite na tanjure za posluživanje, a na to jakovske kapice.

8. Preko toga prelijte dressingom, pospite mljevenim paprom i poslužite.

Savjet kuhara

Također možete upotrijebiti oštrige kad je za njih sezona (od rujna do ožujka) jer su tada veoma ukusne.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti