Salata od prokulica, slanine i lješnjaka

Možete ju poslužiti i kao prilog.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 340g nasjeckanih kuhanih prokulica
- 4 kriške slanine
- 1 žlica smeđeg šećera
- 1/2 žličice cimeta
- 1/2 šalice nasjeckanih lješnjaka
- 3/4 šalice parmezana
- 2 žlice maslaca
- 1/2 žličice maslinovog ulja
- 2 žlice aceta balsamica
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C.
Slaninu premažite smeđim šećerom i cimetom. Stavite ju na papir za pečenje i pecite oko 5 minuta. Okrenite na drugu stranu i nastavite peći 5 do 7 minuta. Izvadite i pustite da se ohladi.
U zdjeli pomiješajte prokulice, slaninu, parmezan i lješnjake. U tavi rastopite maslac, uklonite s vatre i pustite da se malo ohladi. Dodajte maslinovo ulje, sol, papar i aceto balsamico. Smjesom prelijte prokulice, dobro promiješajte i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
SalateSalata od piletine i đumbira35 min12345
-
SalateSalata od špinata s toplim preljevom20 min12345
-
SalateTopla salata s piletinom i rižinim rezancima20 min12345
-
SalateSalata od piletine, brokule i šampinjona45 min12345
-
SalateSalata od prokulica i marelica10 min12345
Popularni recepti
-
Jela za dijabetičareNamaz od cikle i feta sira1:20h12345
-
PriloziGratinirani krumpir s keljom1:15h12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni batat s umakom od grčkog jogurta45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni karfiol45 min12345
-
JuheKremasta juha od šampinjona30 min12345