Salata od prokulica, slanine i lješnjaka

Salata od prokulica, slanine i lješnjaka

Salata od prokulica, slanine i lješnjaka
  • Objavljeno: Petak, 20.11.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Možete ju poslužiti i kao prilog.
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 340g nasjeckanih kuhanih prokulica
  • 4 kriške slanine
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 1/2 žličice cimeta
  • 1/2 šalice nasjeckanih lješnjaka
  • 3/4 šalice parmezana
  • 2 žlice maslaca
  • 1/2 žličice maslinovog ulja
  • 2 žlice aceta balsamica

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C.

Slaninu premažite smeđim šećerom i cimetom. Stavite ju na papir za pečenje i pecite oko 5 minuta. Okrenite na drugu stranu i nastavite peći 5 do 7 minuta. Izvadite i pustite da se ohladi.

U zdjeli pomiješajte prokulice, slaninu, parmezan i lješnjake. U tavi rastopite maslac, uklonite s vatre i pustite da se malo ohladi. Dodajte maslinovo ulje, sol, papar i aceto balsamico. Smjesom prelijte prokulice, dobro promiješajte i poslužite.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti