Salata od špinata i lubenice

Salata od špinata i lubenice

Salata od špinata i lubenice
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 26.06.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Quinoa, pržene sjemenke bundeve, feta sir, špinat i zrela lubenica čine nevjerojatnu vegetarijansku večeru.
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 507 kcal / 2.121,29 kJ

Sastojci

  • 100 g quinoe
  • 2 žlice sjemenki bundeve
  • ½ manje lubenice, očišćene i narezane na komadiće
  • 80g mladog špinata
  • 1 nasjeckani avokado
  • šaka svježe nasjeckane mente
  • 50 g feta sira
  • sok od 1 limete

Priprema

Skuhajte quinou prema uputama.

U međuvremenu, zagrijte tavu na srednjoj vatri i pržite sjemenke bundeve 1 min ili dok ne počnu pucketati.

U posudu za posluživanje poslažite sve sastojke i na kraju dodajte kuhanu i ohlađenu quinou.

Na kraju prelijte sokom od limete, pospite s malo mente i poslužite.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti