Salata od špinata s umakom od sira

Salata od špinata s umakom od sira

Salata od špinata s umakom od sira
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Zdrava i ukusna salata koja može poslužiti i kao prilog.
Vrijeme pripreme: 40 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 300 kcal / 1.255,20 kJ

Sastojci

  • 8 jaja
  • 6 šalica svježeg špinata
  • 1 šalica naribane mrkve
  • 1 šalica listova repe
  • 2 žlice badema
  • 1 šalica vrhnja za kuhanje
  • 1 žlica maslaca
  • 200g nasjeckane Goude
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice papra

Nutritivne vrijednosti

Kalorije 300
Masti 13g
Kolesterol 216mg
Ugljikohidrati 26g
Proteini 22g
Vlakna 8g
Natrij 823mg
Kalij 592mg


Priprema

Na tavu stavite maslac, kada se rastopi dodajte sir. Kada smjesa postane ravnomjerna, odnosno kada se sir do kraja rastopi dodajte vrhnje za kuhanje, sol i papar. Neprestano miješajte dok se svi sastojci ne stope u umak. Umak stavite sa strane da se hladi.

Jaja stavite u lonac s vodom, kada voda proključa, smanjite vatru i pustite da se kuhaju 10 minuta. Jaja ohladite i oljuštite. Od 6 jaja odvojite žumanjak, preostale bjelanjke i žumanjke usitnite.

Bademe usitnite, stavite na tavu i pržite ih 2 do 4 minute. U zdjelu pomiješajte špinat, jaja, mrkvu, repu, bademe te stavite umaka po želji.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti