Salata od tikvica i bundeva

Odličan prilog svakom jelu.
Vrijeme pripreme: 2:30h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1/2 šalice jabučnog octa
- 4 žličice šećera
- 1/2 žličice soli
- 3 tikvice
- 2 bundeve
- 1 oguljeni češanj češnjaka
- 1/2 šalice svježeg bosiljka
- 1 žlica soka od limuna
- 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 120g nasjeckane mozzarelle
Priprema
Pomiješajte ocat, šećer i sol. Nasjeckajte tikvice i bundevu i dodajte ih u smjesu od octa. Pokrijte i stavite da stoji u hladnjaku 2 sata.
U vruću vodu stavite češnjak i izvadite ga nakon 1 minute. Isperite ga u hladnoj vodi i pustite da stoji sa strane. Dodajte bosiljak u vodu i odmah ga izvadite i isperite hladnom vodom. Ostavite 1 žlicu vode u kojoj se kuhao bosiljak. Bosiljak i češnjak stavite u blender, dodajte sok od limuna, preostalu vodu i maslinovo ulje. Miksajte dok smjesa ne postane kompaktna.
Ocijedite bundevu i tikvice i rasporedite po tanjurima. Pospite mozzarellom i smjesom od bosiljka i češnjaka.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
SalateSalata od graha i rajčice20 min12345
-
SalateSalata od tikvica i vlasca20 min12345
-
SalateGrčka salata s rezancima od tikvice25 min12345
-
SalateUkiseljene tikvice1 h12345
-
SalateSalata od tikvica i mozzarelle10 min12345
Popularni recepti
-
Jela za dijabetičareNamaz od cikle i feta sira1:20h12345
-
PriloziGratinirani krumpir s keljom1:15h12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni batat s umakom od grčkog jogurta45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni karfiol45 min12345
-
JuheKremasta juha od šampinjona30 min12345