Salata od tikvica i bundeva

Salata od tikvica i bundeva

Salata od tikvica i bundeva
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 06.01.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Odličan prilog svakom jelu.
Vrijeme pripreme: 2:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1/2 šalice jabučnog octa
  • 4 žličice šećera
  • 1/2 žličice soli
  • 3 tikvice
  • 2 bundeve
  • 1 oguljeni češanj češnjaka
  • 1/2 šalice svježeg bosiljka
  • 1 žlica soka od limuna
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 120g nasjeckane mozzarelle

Priprema

Pomiješajte ocat, šećer i sol. Nasjeckajte tikvice i bundevu i dodajte ih u smjesu od octa. Pokrijte i stavite da stoji u hladnjaku 2 sata.

U vruću vodu stavite češnjak i izvadite ga nakon 1 minute. Isperite ga u hladnoj vodi i pustite da stoji sa strane. Dodajte bosiljak u vodu i odmah ga izvadite i isperite hladnom vodom. Ostavite 1 žlicu vode u kojoj se kuhao bosiljak. Bosiljak i češnjak stavite u blender, dodajte sok od limuna, preostalu vodu i maslinovo ulje. Miksajte dok smjesa ne postane kompaktna.

Ocijedite bundevu i tikvice i rasporedite po tanjurima. Pospite mozzarellom i smjesom od bosiljka i češnjaka.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti