Salata s jagodama s roštilja

Ukusna i osvježavajuća salata.
Vrijeme pripreme: 20 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 8 do 10 jagoda
- 3 marelice
- 110g mozzarelle
- 1/2 šalice balsamico octa
- 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 4 do 8 listića svježeg bosiljka
- papar
- sol
Priprema
Zagrijte roštilj i pecite jagode oko 2 minute sa svake strane. Uklonite s roštilja i ostavite sa strane.
Kada se ohlade, nasjeckajte ih i stavite u zdjelu. Dodajte nasjeckane marelice i dobro promiješajte.
U malom loncu zagrijte ocat dok i kuhajte na srednje jakoj vatri. Kuhajte ga dok god se količina octa ne smanji za pola. Nasjeckajte mozzarellu i dodajte u voće. Pospite octom, maslinovim uljem, posolite i popaprite po želji i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
SalateSalata od jagoda i špinata10 min12345
-
SalateSalata od jagoda i quinoe10 min12345
-
SalateSalata od jagoda i avokada10 min12345
-
SalateSalata od smokve i rukole5 min12345
-
SalateSalata od špinata i jagoda20 min12345
Popularni recepti
-
Vegetarijanska prehranaPečeni batat s povrćem kao prilog40 min12345
-
Vegetarijanska prehranaBezglutenski njoki od batata1 h12345
-
Blagdanska jelaUskrsna šunka u kruhu3 h12345
-
Kruh i pecivaTalijanska uskrsna pogača2:30h12345
-
DesertiTorta od mrkve i sira50 min12345
-
Niskomasna prehranaZobena kaša sa slaninom i sirom20 min12345