Salata s lećom, kus-kusom i mentom
Leću možete zamijeniti nekom drugom mahunarkom.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci
- 6čajnih žličica jabučnog octa
- 4 čajne žličice senfa
- ¼šalice maslinovog ulja
- ¾ čajne žličice soli
- ¼ čajnežličice mljevenog papra
- 1 1/3 šalica skuhane, iscijeđene iohlađene leće
- 1 šalica skuhanog, iscijeđenog i ohlađenogkus-kusa
- ¾ šalice nasjeckane mente
- 4 nasjeckana mladaluka-samo bijeli dio
- 3 nasjeckane rajčice
Priprema
- Izmiješajte jabučni ocat, maslinovo ulje, senf, sol, papar u malenoj posudi kako bi dobili preljev.
- Stavite leću, kus-kus, mladi luk, mentu, rajčicu u veliku posudu.
- Dodajte preljev, izmiješajte i poslužite.
Izvor:
gastro.hr
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
SalateSalata od bulgura i celera30 min12345
-
SalateKremasta salata od brokule15 min12345
-
SalateSlojevita salata u staklenci40 min12345
-
SalateSalata od smokava i ovčjeg sira30 min12345
-
SalateSalata od lubenice, feta sira i oraha5 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345