Salata sa svježim pšeničnim klicama

Salata sa svježim pšeničnim klicama

Salata sa svježim pšeničnim klicama
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Obrok za makrobiotičke sladokusce
Vrijeme pripreme: 20 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 299 kcal / 1.251,02 kJ

Sastojci

  • 200 g mahuna
  • sol
  • 150 g svježih pšeničnih klica
  • 200 g zelene salate
  • 3 mlada luka
  • Za preljev

  • 3 žlice maslinova ulja
  • 2 žlice aceta balsamica
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žlica narezanog kopra
  • Za posipavanje

  • 4 žličice sezamovih sjemenki
  • ½ žličice soli

Priprema

1. Mahune očistite, operite, narežite i kuhajte u kipućoj, blago posoljenoj vodi.
2. Kuhane mahune ocijedite i ohladite.
3. Klice dobro isperite pod vodom.
4. Salatu operite i narežite na šire trake.
5. Luk operite i narežite na kolutiće.
6. Maslinovo ulje, aceto balsamico, češnjak i kopar dobro izmiješajte i prelijte po pripremljenoj salati.
7. Sezam i sol pomiješajte i popecite tako dugo dok sezam ne počne pucketati.
8. Na kraju pečenu mješavinu sameljite.

Posluživanje

Pripremljenu salatu poslužite posipanu sezamom.

Savjet

U nedostatku svježih mahuna možete koristiti zamrznute. Tijekom godine zelenu salatu možete zamijeniti nekom drugom, ovisno o sezoni, pa ćete tako mijenjati i izgled salate.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti