Ukiseljene tikvice
Ukusne i bez konzervansa.
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1kg tikvica
- 4 prepolovljena češnja češnjaka
- 3/4 šalice alkoholnog octa
- 1/4 šalice šećera
- 1/4 žličice šećera
- 1/4 žlice crvene paprike
- 6 zrnaca papra
- 1/2 žličice soli
- 1 svežanj kopra
Priprema
Tikvice operite i nasjeckate na kriške, debele oko 0.5 centimetra i stavite u lonac. Dodajte ocat, šećer, crvenu papriku, papar i sol.
Kuhajte na srednje jakoj vatri dok ne proključa.Uklonite s vatre i pažljivo stavite u staklenke. Na vrh stavite malo kopra, poklopite i držite u hladnjaku najmanje 24 sata prije posluživanja. Rok trajanje je, ako se drži u hladnjaku, 7 do 10 dana.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
SalateSalata od graha i rajčice20 min12345
-
SalateSalata od tikvica i vlasca20 min12345
-
SalateGrčka salata s rezancima od tikvice25 min12345
-
SalateSalata od tikvica i mozzarelle10 min12345
-
SalateSalata od tikvica i bundeva2:30h12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti
-
SalateSalata od pečenog slanutka s feta sirom30 min12345